Het verhaal van Julie

Van kantoorjob naar schildersvak: het verhaal van Julie Chielens

Julie Chielens leek voorbestemd voor een kantoorjob. Maar samen met de lokroep van het familiebedrijf deed ook de verfmicrobe zijn werk. Een avondopleiding schilder-decorateur opende de deur naar het vak dat ook haar vader en haar man beoefenen. Behangen, plamuren, schilderen: voor Julie is het een bron van puur werkplezier.

Julie volgde tal van opleidingen voor ze de weg naar het schildersvak vond. “Op school heb ik de opleiding kantoor gevolgd. Via avondonderwijs heb ik me bijgeschoold als boekhouder, preventie-adviseur en schilder-decorateur. Mijn eerste werkervaring heb ik opgedaan bij PCE, als administratieve kracht en helpende hand voor mijn vader. Om mijn materialenkennis verder bij te schaven, ben ik in 2011 gaan werken bij Boca Paint, als toonbankbediende.”

Liefde voor het vak

De verfmicrobe bleek een hardnekkig beestje te zijn. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2013 ben ik aan een avondopleiding schilder-decorateur begonnen. Sinds 2018 ben ik voltijds schilder, samen met mijn vader en met mijn echtgenoot Frank. Behangen, plamuren, schilderen: ik doe het met veel plezier. Geen wonder: ik heb de liefde voor het vak meegekregen van twee topschilders.”

 

“Mijn vader heeft altijd heel veel gewerkt. Hij heeft mij getoond dat je met hard werken ver kan geraken. Begin dit jaar heb ik samen met Frank de firma van mijn vader overgenomen. We hebben de zaak omgedoopt tot Jef en Maurice BV. Er werken nog drie superschilders bij ons. Met z’n zessen vormen we een prachtig en hecht team.”

Gevarieerd takenpakket

“Mijn takenpakket is nu heel divers. Ik zorg onder meer voor het opstellen van offertes en het binnenhalen van opdrachten. Vaak ben ik op de baan voor werfbezoeken, om een juiste kijk op de uit te voeren werken te krijgen. Ik start de werken op, leg het team uit wat er precies moet gebeuren en begeleid hen daarbij.”

 

Toch betekent dat niet dat Julie geen verfborstel meer in handen krijgt. “Telkens als het nodig is, trek ik ook mijn schildersbroek aan. Want de job als schilder vind ik nog altijd het leukste aspect van mijn takenpakket.”

Werken aan je dromen

Hoe ziet Julie de toekomst? “We willen ons familiebedrijf verder uitbouwen en laten bloeien. Groter willen we niet worden. Onze belangrijkste doelstelling bestaat erin ons familiale, kwaliteitsvolle karakter over te brengen naar onze klanten. Zelf volg ik sinds

2019 ook een opleiding als vastgoedmakelaar. Ik wil die studies graag afmaken en droom ervan mijn eigen immokantoor op te starten.”

 

Moraal van het verhaal? “Je kan worden wat je wil, als je maar wil werken aan je dromen. Je mag niet bang zijn om vragen te stellen of hulp te vragen aan verschillende organisaties. Als je gebruikmaakt van die hulp, de handen uit de mouwen steekt en de juiste opleiding volgt, is er veel meer mogelijk dan je denkt.”

Hieronder vind je een aantal links naar opleidingen schilder of schilder-decorateur in Vlaanderen. Vind je niet wat je zoekt of heb je vragen? Vul het contactformulier onderaan deze pagina in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

CVO - Centra voor volwassenenonderwijs: opleiding schilder

Deeltijds beroepssecundair onderwijs: schilder

Syntra - VDAB opleidingen voor schilder/decorateur

CVO -Centra voor volwassenenonderwijs opleiding schilder/decorateur

Deeltijds beroepssecundair onderwijs: opleiding schilder/decorateur

Centra voor volwassenenonderwijs ism VDAB: schilder/decorateur

Heb je interesse om schilder te worden, maar heb je toch nog wat vragen? Heb je graag iemand aan de lijn om er eens even over te praten? Vul dan het onderstaande invulformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Een initiatief van:


Met de steun van: